Gizlilik Politikası

[Updated: 2019-04-30]


1. Gizlilik politikasının amacı, şirketin (CBANX.com.tr) sisteminin nasıl işlediği ve olası hatalara karşı ne yapılacağının açıklanmasıdır. Kullanıcılarımıza bazı uyarıları da içerir.


2. Cbanx.com.tr, kullanıcıların kendisine www.CBANX.com.tr adlı web sitesi veya Mobil Uygulamaları üzerinden elektronik ortamdan iletilen kişisel verileri üçüncü kişilerle, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamı ve kişisel verilerin toplanması ile ilgili açıklanan amaçlar dışında paylaşmayacak, başkalarına aktarmayacak veya kullandırmayacaktır. Cbanx.com.tr nin Kişisel Veriler ile ilgili ayrı açıklamaları ayrıca sayfamızda bulunmaktadır.


3. IP numaraları: Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve Web Sitesi'nde / Mobil Uygulamalarda çıkabilecek sorunların ivedilikle giderilebilmesi için, Cbanx.com.tr, gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel (anonim) bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.


4. Anonim veriler: Cbanx.com.tr tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Web Sitesi / Mobil Uygulama üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler Cbanx.com.tr ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından (kullanıcının kimliği ifşa edilmeden) anonim olarak çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma, kişiye özel paket / teklifler sunma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.


5. Başka sitelere bağlantı verilmesi: Cbanx.com.tr, Web Sitesi / Mobil Uygulama dahilinde başka sitelere link verebilir. Cbanx.com.tr, link vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşıdığı anlamına gelmez ve yorumlanamaz.


6. Banka / EFT bilgileri: Cbanx.com.tr, veri iletiminde kişiye özel profil sayfasında banka ve bankasına ait profil bilgilerini tutmaktadır. Söz konusu banka ve IBAN bilgileri ödemelerin doğru kişiye yapılması ve doğru kişiden gelmesinin teyidi amaçlı tutulmakta olup, bunun dışında kişinin banka şifresi, hesap bilgileri ve detayları sistemde bulunmamaktadır. Sistemimizde bulunan profil sayfalarına ise ancak kişinin kendisi ulaşabilmekte olup dışarıdan erişime kapalıdır.


7. Çift Doğrulama Sistemi (iki faktörlü kimlik doğrulama olarak da bilinir), hesabınıza fazladan bir güvenlik katmanı ekler. Kurulumu yaptıktan sonra, aşağıdakileri kullanarak hesabınızda iki adımda oturum açarsınız:

  • Bildiğiniz bir şey (şifreniz)

  • Sahip olduğunuz bir şey (telefonunuz veya bir güvenlik anahtarı gibi)


8. Mobil cihazlara kaydedilen veriler: Kullanıcıların Web Sitesi / Mobil Uygulama dahilinde Üye olduktan sonra ekleyecekleri bilgileri, kullanım kolaylığı yaratması açısından kullanıcıların mobil cihazında yerel olarak Mobil Uygulama içinde de kaydedilebilmektedir. Kullanıcı Mobil Uygulama’da Üyelik oturumu açmasa ve/veya Üyelikten ayrılsa dahi, fatura bilgileri ve kayıtlı yolcu bilgilerine Kullanıcı mobil cihazında Mobil Uygulama dahilinde ulaşabilir.


9. Kullanıcı verilerinin açıklanabildiği durumlar: Kullanıcıya ait kişisel veriler, ad-soyad, adres, telefon numarası, e-posta adresi ve kullanıcıyı tanımlamaya yönelik her türlü bilgiyi içermektedir. Cbanx.com.tr, işbu gizlilik politikasında aksi belirtilmedikçe kişisel verilerden herhangi birini Cbanx.com.tr nin iş birliği içinde olduğu ve bağlı şirketler hariç diğer üçüncü kişilere açıklamayacaktır. Aşağıda belirtilen durumlarda Cbanx.com.tr, işbu gizlilik politikası hükümleri dışına çıkarak kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar;

   

Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik vb. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uyulmasının;


Cbanx.com.tr nin kullanıcılarla akdettiği sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi ve bunların uygulamaya konulmasının; 

  • Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesinin ve

  • Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi verilmesinin gerekli olduğu hallerdir. Cbanx.com.tr, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.


10. Çerezlerin (cookie) durumu: CBANX, birçok web sitesinde olduğu gibi web sitesi kullanıcılarının ziyaret deneyimlerini iyileştirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla çerez vb. teknolojiler kullanmaktadır. CBANX Çerez Politikası web sitesi kullanıcılarını çerezlere ve kullanılan çerez türlerine ilişkin olarak bilgilendirmek ve çerez tercihlerinin nasıl yönetilebileceği konularında yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır.



Çerez kullanımını onaylamıyorsanız web sitesine devam etmemenizi ya da çerez tercihlerinizi bu Politika’da gösterildiği şekilde değiştirmenizi rica ederiz. Çerezlere izin verilmemesi halinde web sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz.


Çerez Nedir?


Çerez, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalarda IP adresiniz, oturum bilgileriniz, eriştiğiniz sayfalar vb. veriler saklanır. Çerezler sayesinde web sitesi tercihleriniz hatırlanabilir, oturumunuzun açık tutulması sağlanabilir ya da size ilgilendiğiniz içerik sunulabilir.


Çerezlere ilişkin detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Çerez Türleri


Çerezler mobil cihazlarda depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu kriterler kapsamında temel ayrım şu şekildedir:

  • Oturum Çerezleri: Oturum çerezleri, geçici çerezler olup tarayıcıyı kapattıktan sonra cihazdan silinirler. Bu çerezlerin ana işlevi web sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktır.

  • Kalıcı Çerezler: Kalıcı çerezler tarayıcıyı kapattıktan sonra da kullanıcı tarafından silininceye ya da süresi doluncaya dek cihazda kalmaya devam ederler.

  • Birinci Taraf Çerezler: Birinci taraf çerezler ziyaret edilen web sitesi operatörü tarafından cihaza yerleştirilen çerezlerdir.

  • Üçüncü Taraf Çerezler: Üçüncü taraf çerezler ziyaret edilen web sitesi operatörü dışındaki kişiler tarafından cihaza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.


Web Sitesinde Kullanılan Çerezler


CBANX, Gizlilik Politikasına  uygun olarak farklı türde çerezler kullanmaktadır.


Zorunlu Çerezler: Web sitesinin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan ve özelliklerini kullanmanıza imkân veren teknik çerezlerdir. Oturum çerezi kategorisinde yer alırlar. Bu çerezlerin engellenmesi halinde web sitesi özelliklerinin kullanılamaması sonucu doğar. Zorunlu çerezlerin kullanımı için onayınız gerekmemektedir.


Analitik Çerezler: Web sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çerezler kullanılır. Analitik çerezler, web sitesi nasıl kullandığınızı (örn; hangi sayfaları ziyaret ettiğini, ziyaret süresini vb.) anlamamızı sağlar. Böylelikle sunduğumuz içerikleri geliştirebilir ya da web sitesi tasarımını değiştirebiliriz.


İşlevsellik Çerezleri: Web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde dil tercihlerinizin, bölge seçiminizin vb. hatırlanmasına olanak sağlar.


Hedefleme/Reklam Çerezleri: CBANX web sitesinde hedefleme ve reklam amacıyla farklı birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler kullanmaktadır. Bu çerezleri tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek ya da bu Politika’da gösterildiği şekilde çerez tercihlerini değiştirerek engellemeniz mümkündür.


Çerez Tercihlerinizi Nasıl Değiştirebilirsiniz?


Çerezleri kullandığınız tarayıcının ayarlarını değiştirerek kişiselleştirmeniz ya da tamamen engellemeniz mümkündür. Farklı tarayıcılar için izlenmesi gereken adımlara ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:


Tarayıcı Adı

Link

Google Chrome

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr
Internet Explorer

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox

https://support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-web-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma
Yandex
https://yandex.com.tr/support/browser-classic/personal-data-protection/cookies.xml
Safari
https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=tr_TR


Diğer tarayıcılarda çerez tercihlerini yönetmek için ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfasını inceleyebilirsiniz.


CBANX tarafından kişisel verilerinizin işlenmesi ile veri güvenliğinin sağlanması konularında daha detaylı bilgiye CBANX Kişisel Verilerin Korunması Politikamızdan ulaşabilirsiniz.


11. Sistemin İşleyişinde Güvenlik Önlemleri ve Kullanıcı Önlemleri: Cbanx.com.tr, aracılık yapmaktadır. Bu noktada sistem farklı güvenlik önlemleri ile donatılmıştır. Yukarıda izah edilenlerle sisteme giriş ve çift doğrulama sistemi bunlardan biridir. Ancak sistemde kullanıcının/üyenin önlemlerine ilişkin olarak alması gerekenler ise uyarılarla sınırlı kalmaktadır.


Kullanıcılara Uyarılar:

  • Kimlik bilgilerinizi ve şifrelerinizi asla paylaşmamanız,

  • Şifrelerinizi herhangi bir şekilde ulaşılabilir bir halde bulundurmamanız ve yazmamanız,

  • Bir başka kişi adına asla işlem yapmayınız.

  • Üyelik hesabınızda ve sistemde bulunan cüzdanınızda başkalarına ait kripto para bulundurmayın.

  • Bir başka kişi adına işlemlerinizde asla aracılık yapmayın, kripto para almayın ve bunlara aracılık yapmayın.

  • Giriş yaptığınız sitenin adresini kontrol ediniz. Benzer ya da ilaveli sitelerde işlem yapmayınız.

  • Şirketimiz adına parola/şifre kontrolü için telefonla aranmamaktadır. Bu tür aramalarda durumu acilen şirketimize bildiriniz.